Oldalak

2014. január 26., vasárnap

Napi fenékbe billentés

"Tudod, hogy annyi pénzed lehet,
amennyit
csak
akarsz?

És nem is nehéz.
Röhej, RÖHEJ!, hogy milyen egyszerű.

És tudod, hogy most miért csak annyi van Neked, amennyi?

Mert csak annyit akartál.

Sz@r ügy, de tudod, hogy igaz :)

- Ha többet akarnál, akkor már rég felmondtál volna és megalapítottad volna a vállalkozásodat.

- Ha többet akarnál, már rég nekiálltál volna megtanulni a legjobb infókat a vállalkozásod felfuttatásához. Éjjel nappal könyveket, tananyagokat, előadásokat falnál, és minden nap tele lenne megvilágosodásokkal, mert ezeket a dolgokat az iskolában nem tanítják, ezeket a civilek nem tudják. Ez mindenkinek álleesés, aki elkezd vállalkozni és megtanulja.

- Ha többet akarnál, már rég felhajtottad volna azokat az embereket - és nem a jelenlegi ismerőseidet! - akik már túl vannak azon a fázison, ahová Te még csak épp most érkezel meg, és mindent elkövetnél, hogy kikérdezd őket, tanácsokat kapj tőlük.

- Ha többet akarnál, már rég meglépted volna azt, amitől be vagy tojva és nem mered, pedig tudod, hogy életed végén átkozni fogod magad a gyávaságodért és a tehetetlenségedért.

- Ha meg akartad volna csinálni azt a kampányt, akkor mindent félretettél volna - munkát, családi programot, szórakozást, lustulást - és nekiálltál volna megcsinálni!

Ha ezt most olvasod, valószínűleg Te is ilyen tehetetlen és akaratgyenge vagy. Nem sértegetni akarlak, ez szimpla statisztika: az emberek többsége ilyen. Megalkuvó. Kifogáskereső. Lusta. Gyáva. És a hasonlók társaságát keresi, akik nem vágják fejbe, hogy "ébresztő, lúzer, egész életedben ilyen akarsz maradni?!"

Tudod, mi a legszebb?

Hogy TUDOD, mit kell tenned.
TUDOD, mit kell megtanulnod.
TUDOD, mit kell meglépned.

Sőt, azt is tudod, mit kell ehhez ABBAHAGYNOD.

Csak nem akarod eléggé. Halogatod.

"Halogatod", jó szó, mi?
Már meghalt, de még tologatod.

Tudod mit?

Legalább EGY jelet mutass!
Legalább EGY dolgot tegyél meg ma, ami bizonyítja, hogy még van benned az akaratnak egy kis szikrája, hogy még nem aludt ki Benned a láng.

Legalább egy dolgot adj fel, amit ma automatikusan csinálnál, és helyette tegyél meg valamit, amiről régóta csak álmodozol! Csapj az asztalra és mond meg, hogy ma nem tévézünk, nem megyünk vacsorázni, menjetek nélkülem, nekem dolgom van.

És ne kommentálj ide, hogy "jaj de jókor jött ez" meg fogadkozz, hogy miket fogsz majd megtenni. Nem kellenek hitegetők. Majd akkor kommentálj, ha megtetted!

Vagy maradj ugyanaz az lomha lúzer mint a többiek.

Kapja be a világ, én megyek pénzt csinálni."


Wolf Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése