Oldalak

2020. november 4., szerda

Jó fej buszsofőr

 

Jöttem haza rokonoktól, az utam utolsó szakaszát busszal teszem meg. A vonattól amivel érkeztem a következő busz azonban nem megy fel a falunkig, hanem csak a szomszéd faluig. Így haza, csak a következő járattal, egy órával később jutok. Mivel rossz volt az idő, lebeszéltem a sofőrrel, hogy a buszon maradok és megteszek két extra utat, mielőtt sor kerül arra az útra amivel hazajutok. Így is lett. A sofőr azonban kitalálta, hogy ő felszalad velem. :) A busz üres volt, csak ketten voltunk rajta az utolsó hivatalos megállónál. Nagyon meglepődtem, de sikerült lebeszélnem erről a sofőrt, s meggyőztem, hogy legyünk hivatalosak. Ahogy azzal is erősködnöm kellett, hogy én márpedig kifizetem mind a két extra utat, amit a buszon töltök. Meg is lepte.

Mivel ilyen jó fej lett volna, hogy hazadob még mielőtt munkából adódóan kötelező is lett volna neki, borravalót adtam neki mikor leszálltam. Na gondolhatod az, hogy meglepte. :)

Tanulság: mindig legyél tisztességes, fizesd ki ami a kötelességed, ne bliccelj és legyél jó arc az emberekkel. Ha pedig tudod, jutalmazd azokat, akik extra hozzáállással rendelkeznek, vagy betartják a szabályokat, amiket a legtöbb áthág. Illetve neveld őket, hogy tartsák be a szabályokat! Erősítsd a jót!

(Korábban, szintén ezen a napon nem tudtam érvényesíteni a jegyem egy budapesti buszon. Mindhárom készülék halott volt. Miután leszálltam eltéptem a jegyem. Miért? Mert nem akarom meglopni a BKK-t és így tisztességes. Fizetsz, mikor igénybe veszel egy szolgáltatást - akkor is ha nem buknál le azzal, hogy nem.)

1 megjegyzés:

  1. Sands Casino & Resort, CA | Temecula, CA
    Temecula, CA's premier gaming destination offers modern and luxurious accommodations with 샌즈 카지노 world-class gaming, premier hotel rooms & suites,

    VálaszTörlés